Carpal Tunnel Syndrome

Assalam.. Siapa pernah kena sakit carpal tunnel ni waktu pregnant? Boleh share experience tak? Saya kena setiap masa jari kebas and berdenyut. Jari tu dah tak rasa normal. Rasa mcm darah tak jalan. Bila tidur, semua jari kebas,sakit and cramp sampai bengkok jari. 1-2 jam baru boleh lurus balik jari tu. Allahu sakit sgt mcm nk menangis. Dah jumpa pakar ortopedik, dia kata sebab bengkak air jadi urat saraf tersepit. Solution just kene buat fisio or minor operation. Tp bcoz pregnant so tak boleh buat apa apa. Kene tahan je sampai bersalin. Skrg da masuk 6months. Hopefully sgt lepas bersalin hilang la sakit ni. Susah nak buat kerja mcm masak or driving or guna laptop. Buat kerja sikit tak sampai 1 minit terus tgn buat hal.

1 Balas

aah mkn.Msa hilng..G fisio pon xleh bt ape2...Smpi bsalin bru hilng..