Jaundice

Assalam semua..ade tips tak utk turunkn kuning baby selain baby susu badan banyak²? Sye berpantang hari ke 8..dah masuk hari ke 5 nk kena cek kuning ni..?

18 Balas

Try bagi Spirulina

Cuba mandikan air kucai

Anak sy sebulan kena jaundice. Keep on breastfeed your baby. Thats the only way.

Xde tips lain sis. Kerapkan penyusuan sahaja. Klu x cukup susu badan, top up dgn susu formula.

Baby saya 3 minggu jaundice.. lepas minggu kedua, kuning tu slowly surut..

5y ago

Brpe jaundice bby awk mse 1st cek? Turun naik ke atau naik je?

Susu kn dia 1-2jam sekali...lau tido kjut je sbb bby kuning suka tido..sy bt kt ank 1st kjap je trun...

5y ago

Berapa lama amik masa tu ye?