Demam Dalam Pantang

Assalam semua, tumpang tanya. Ada kew mommies dekat sini pernah demam ketika waktu berpantang? Kalau ikut orang-orang tua, panggil bentan. Anak pertama dulu saya pernah kena tapi sehari je demam. Esoknya dah baik. Tapi kali ni dah hari ke 4, sya dh pergi kk. Doc ckp rahim semua okay, ambil darah pun bukan covid denggi serta influenza. Sy hnya demam malam sahaja.

2 Balas

setau sye dlm pantang xboleh demam. masa kt hospital dlu ade ibu sblh sye demam, lama dh demam nye on off, doctor tahan ward, buat blood test sume, last keluar result ade jangkitan kuman dlm darah. masa tu die dlm pantang dh 2w. gitu, bby pon x jumpa lagi sbb masa dlm ward tu die dh demam. bby dh balik dlu husband die amek. kesian tgok dia masa tu doctor bgitau result tu. menangis2 dkt katil tu sbb doctor nak tahan lama lagi, kena tukar ubat sume ape sume.

Wassalam mommy. Saya pernah ada pengalaman demam masa pantang. Tapi dah lebih seminggu dah time tu. Sebab bengkak susu. Kalau saya jumpa doc dan doc bagi ubat antibiotik. Demam dah sembuh tapi sakit tu masih ada. Makan masa juga nak elok. Kena ada masa untuk berehat ya mommy, jangan terlalu lasak semasa pantang juga.