Luar nikah

Assalam semua , saya mngandung luar nikah bulan 8 ni due date saya , saya nak tnya if kite bersalin nnti hnya perlukan mak ayah je kan sebagai waris jamin utk kuar hospital ? And how about nak buat surat beranak mcm mana ya proses dia ? Saya ni seelok ii nya nak jer angkat nikah skrg , tapi boleh ke kalau angkat nikah skrg sbb sya tgh preg 6month , and bakal suami pun suggest nak nikah lepas saya beranak .. anyone tolongg saya kalau boleh Terimakasih

3 Balas

waalaikumsalam .. kalau boleh , nikah je time skrg . tpi nty ank xbleyh nk berBINTI or berBIN kan nama suami awk . sbb situasi awk sme mcm sy .. Utk kandungan ank no 2 , baru ank awk boleh berBINTI or berBIN kan dengan nama suami awk. Mse sy ari tu , sbb time PKP .. better awk nikah jela time skrg . sbb nty , time nk buat surat beranak , org JPN akn tgok tarikh nikah awk

1y ago

setahu Sy after 6 month bby dh xboleh di bin atau binti kan bapak nya ,better tnya yg pakar laaa bnde ii mcm nii

Sy pon sama.. Due buln 8..mmg klau blh nk cpt2 settlekn urusan nikah tpi bile fkr blik tkot trkejar2..so sy amek solution lps berank je la settle kn urusan nikah..

1y ago

awk thu tk proses nak buat surat beranak dgn kuar hspital nnti mcm mana ya ?

surat beranak nnti x silap maklumat ibu je ade. and ibu yg kne pg, sbb perlu kn cap jari ibu utk luar nikah.

1y ago

boleh je kalo suami nk ikot . xp nme ank still xbleyh ltk nme suami ..