Luahan

Assalamualaikum..nak tnya..skrg sy pregnant anak luar nikah and skrg nak masok 2 bulan dh tp x buat buku pink lg..kalau kita nak buat buku pink takpa ke klau xda sijil nikah lg??.sbb skrg sy and bakal suami tgh berusaha nak urus pernikahan kami..

32 Balas

Buat je dulu dik... Abaikan apa orang cakap... Yang penting pastikan adik n baby sihat... Apa pun alhamdulillah at least adik tak macam segelintir orang yang sanggup buang anak... Kami kat sini sentiasa support adik ok... Just g je mana2 klinik buat buku... Don't worry... Setiap manusia yang hidup kat malaysia ni layak terima perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan... Just ignore kalau ada yang negative... Ok? Apa pun... Congratulations

Try g dlu kk, sbb lain kk lain cara...tmp sy x minta sijil nikah pn. Cuma nk ic husband n wife. Mcm kes awk just inform awk single mum, nnt nurse akan kosongkan bhgn suami tu, nnt dia akan remark kt buku tu awk single. Tahan tlinga tu prepare je la, klu brnasib baik dpt nurse ok alhamdulillah...klu dpt jenis bising awk dgr je la...janji awk buka buku demi baby awk n diri awk gak...

moge allah mudhkan n didk ank baik2 ckp baik2.. dftar nikah dulu pon xpe.. lpas nikah snding.. yg afdal adelah nikah.. sanding xpnting.. nikah selmat kam bby dulu.. asal name nya ade bin olh bapa nya..

4y ago

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2020/02/655225/mahkamah-persekutuan-putus-anak-tak-sah-taraf-tidak-boleh-dibinkan-binti

X apa x sijil nikah.dulu pun kwn sy ada buat buka pink juga x ada masalah.se lg sy nk pesan jng nikah lg selagi baby yg ada tu x lahir.sbt ank tu akan di bin kn dng nama abdullah

Bole je sis. Sy masa buat bku nurse kt kk sy pegi ni skittttt pun tk ckp bnde tk elok.. Dorg bg smangat lg utk jgn stress jge bby elok2 smua.. Jgn tkot sis pegi je tau .

Boleh aje sis , pergi je klinik KK . Then nurse akan tnye mcm2 .. So kt situ sis crite lah smua nya .. Sebb dh byk kes mcm ni .. Jdi nurse pun faham ..

Takde masalah. Sy belum ada surat nikah rasmi Malaysia lagi. Sedangkan uruskan sbb surat nikah sy luar negara jadi tak dpt d gunalan d malaysia

Ok je, saya pun sama. Kena marah pun sbb late booking ? Nurse nurse kk sekarang ramai je yang faham. Semoga dipermudahkan segala urusan ?

Sy prnh jgk try buka tnpa sijil nikah tpi nurse tk bgi .. Dy mnta gk sijil nikah klau sijil.tu maih dlm proses .. Dy mnta sjil smntara ty ..

Bukak je sis . Takde masalah pun . Sis cakap ke kat nurse dalam proses pernikahan .yang penting dapat tahu perkembangan baby