Lebihan air dlm buah pinggang bayu

Assalam semua. Beberapa hari lepas saya buat scan detail. Doc detect buah pinggang kanan anak ada sedikit bengkak. Supposedly size yg okay is below than 3. tp doc detect 3.6cm. doc ckp buah pinggang baby ada lebihan air. saya just nak tahu, ada effect apa2 ke pada baby bila dia dah lahir nanti disebabkan lebihan air tu ? doc sarankan saya kurangkan pengambilan makanan & minuman bergula.

1 Balas

Kalau Masa lahir masih bengkak mungkin byk jenis scan akan dibuat utk tengok punca bengkak. Anak sy dah 7tahun bengkak. Bulan 7 Ni kena operate.