hamil + cyst

hi semua, sy bru buat scan smlm.. kandungan bru 9w5d dan doctor btau ada cyst.. bahaya tak pd kandungan? risau pulak.. dah 2x beranak xpenah kena mcm ni

1 Balas

Ianya depend pd jnis cyst apa sis alami..klu cyst jnis air bkn dging or etc... Bila bby mkin mmbsr in shaa Allah cyst tu dia akn mengecut..tp pape pn sis jgn stress2 tw nti dia akn blh sbbkn cyst tu mmbsr ... Smuanya adalah kerana hormon... Pape jg dri n kandungan bebaik ye 😉