mintak pendapat bagi yg tahu

Assalam .. Saya nak tanya laa sebabb confuse laa jugokk . Actually , sayo dalam pantang 9weeks .. Harituu masa lastcheckup . Bukaan jalan 1.5cm n doc terus sruhh admit esokk harii n induce .. 10jam dalam lr bukaan hanya last bukakk only 6cm . Doctor decide emergency czer sebabb takutt kuman terkena baby .. So operation n alhamdulillah keluar laa baby girl 3.25kg .. Semalaman je dukk hosp lepas doc cek baby berak kencing n saya boleh jalan n kencing tuu doc bagi discharge. After 1weeks saya datang untuk lastcheckup .. Everything fine . Tapi doc bagitahu lepasnimgg saya dah takboleh normal . Maksudnya pregnant lepasni saya tetap kena czer sebabb jalan tkbukakk . Saya confuse laa semuaa benda nii .. Padahal jalan bukakk sampai 6cm cuma lambat . Tapi kenapa doc cakap sebabb jalan takbukakk .. Or memang lepasni czer sebabb saya pernah emergency czer ke ? Confuse ?

1 Balas

Mcm ibu sy, dia punya bukaan susah nak buka, jdi time sy, dia emergency c-section, then adik kedua, doktor coba nak suruh ibu bersalin secara normal, still xdpt, terpksa juga c-section sbb adik dh hampir lemas dlm kandungan, yg ke3, last, automatic c-section sdh..