Bayi bawah 6 bulan bagi makan??

Assalam. Please lah. Isu ni yg paling sy tak faham. Masa follow up pregnant, nurse2 selalu ade remindkan. BAWAH 6 BULAN SUSU IBU/SUSU FORMULA SAHAJA YANG BAYI PERLU TANPA MAKANAN LAIN. Tak fokus ke? Atau memang tak syg anak? Kalau kata nurse takde ingatkan masa tu, masa lepas bersalin pun dorang ade bgtau lagi. Please study sikit untuk anak. Kasi berbaloi sikit mengandung lama2 tambah sakit bersalin lagi. PLEASE FIKIRKAN ANAK SIKIT! Sorry emo sgt kalau bab2 mcm ni. Even sy pun first baby, sbb kita tak tahu laa kita tak nak silap langkah dengan pandai2 sendiri. Study lebih sikit pun takpe utk kebaikan anak. Adoiii sorry laa ye. Jd geram plk ?

2 Balas

Yes, sy pun geram , ada lg yg tanya blh bgi mkn ke baby bawah 6bulan 😫 mcm x prnh pg klinik pula, dlm buku klinik n baby pun ada tulis kat buku tu,

4y ago

Betul tu. Tak laa. Jgn laa nk samakan perut anak mcm perut kita. N paling penting JANGAN SAMAKAN ANAK KITA NGAN ANAK ORG LAIN. Mungkin dorg bernasib baik bg mkn tp anak tak jd pape. Mne tau anak kita lain plk jdnye. Jgn berani sgt amik risiko. Aduhh tak blh nk hadam. Sedih sgt.