BF kurang dan cair

Assalam, nak tanya penduduk sini, macam mana cara nak tambahkn susu badan dan pekatkan..apa milk booster yang berkesan?..anak pertama baru sebulan lebih..sekarang dia macam menolak nyusu badan lebih suka FM..kalau lepas BF mst dia nngis mcm x cukup/puas..

2 Balas

Kerap susukan baby dah memadai. Susu kan ikut demand baby atau 1 jam - 2 jam sekali. Pastikan baby hisap sebelah breast sampai habis bru tukar breast yg lain supaya baby dapat hindmilk dan foremilk. Baby baru sebulan biase minum sikit je. lebih kepada nak mengempeng/nyonyot je tu. Bkn sbb x knyg. Elakkan bagi baby susu botol masa dlm pantang. Baby akn jadi nipple confuse dan reject breast.

4y ago

Sama2 awak..☺️ selamat hari raya jgk ye..

Sis ada ig?? Nanti sis try add consultant ni.. sebab dekat highlight ig dia ada bgtw ttg teknik penyusuan yg betul n etc... Bgus tuk kita try pd bby kita.. in shaa Allah susu akn ckup tuk bby bila kita dh tw teknik yg btl...