Pekatkan susu badan

Hi mommies, boleh share tips tak macam mana nak pekatkan susu badan jika fully bf anak supaya berat baby cepat naik? Setakat dua bulan ni berat baby naik average 500g je sebulan. Feed on demand. ada terfikir nak campur fm sebab nak bagi baby cepat naik. #firsttimemom #bantusharing

2 Balas

kena susukan lebih 20 minit supaya baby dpt hindmilk, susu akhir yg penuh khasiat, lemak2 baik utk berat baby. jgn kerap tukar breast bila susukan. susukan guna 1 breast - 20mins/lebih baru tukar breast lg 1.

1y ago

Okay terima kasih tipsnya

Foremilk and hind milk. Kena faham 2 jenis susu ni. Nanti boleh tau penyusuan yg betul atau dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan

1y ago

Sama-sama