seluar ketat

Assalam, nak tanya.. Boleh ke pakai seluar ketat masa mengandung? Bukannya legging maksud saya. Seluar yg ketat area pinggang Saya tanya sebab xsedap hati

22 Balas

Sya 8 minggu pakai palazo..getah pinggang bukan yg berkedut2,selesa..minggu ke 12,makin sempit pula getah pinggangnya..jdi tak selesa..sya ada beli seluar prenancy shoppe,pinggangnya ada getah bole adjust tapi still tak selesa juga sebab klu adjust,kain kat getah tu jdi berkedut..nak kena pakai legging kot saya ni..

Xboleh..sbb nnt bantutkan pembesaran baby nnt..baby nak bebas begerak n mmbesa..klo seluar ketat takut ape2 jd dkt tumbesaran BBY..xsakit ke pakai ketat...sy ketat sikit da senak..

Rasa senak kot kalau pakai...saya biasa pakai skirt maternity jer...tu pun macam dah sendat plak tang paha...hahahaha payah lak nak cari skirt or seluar saiz besar² ni...

4y ago

Sy ri tu sblom pkp bli kt aeon tu pun saiz paling besar...tapi musim pkp ni elok sis beli on9 jer..sempat lagi ni...😂 tapi teragak agak lah saiz die kan...kalau sy amek jer saiz pling besar sekali..

Sis boleh beli maternity wear dekat shoppe summerglitz material dia selesa. Saya start tukar semua baju/seluar masa kandungan 2 bulan lagi sbb tak selesa.

Cubalah. Kalau rasa tak selesa kat perut, terus tukar seluar lain. Pakai seluar special untuk pregnant pon okay, yang boleh adjust kat perut tu.

X bole...dlu anak 1st kne marah dgn doktor...doktor kata jgn pakai dah seluar ni...masa tu awal2 pregnancy lg doktor dah x bg..

4y ago

Skrg sy preggy anak 2nd...da beli siap2 panties maternity...seluar pakai yg lama tmbah sehelai dua...da pandai da anak kedua ni..😅

Mcmne baby nk membesar klu pkai yg ketat dik.kesian.baby.kita nk baby sihat dan.membesar dgn baik kan

4y ago

Bagusla...dh plan gitu

Kalau saya mmg rasa tak selesa pd diri sendiri sbb mengganggu utk posisi duduk bangun

Wslm.. eloknya pakai yg longgar2, beli seluar preggy siap2.

Sy pakai area pinggang jadi senak. So pakai bwh perut.