first preggy , first baby

Assalam . Nak tanya , baru preggy 6minggu . Boleh ke mandi manda dekat air terjun ? Menjejaskan baby dalam perut tak ? Ad effect pape tak kalau mandi air terjun ?

10 Balas

Seeloknya awal2 kehamilan ni elakkan dulu. Bersuka ria kawasan air terjun ni ada yg tak eloknya sis. Kadang2 takot ada yang berkenan, kawasan hutan kn. Faktor keselamatan pun iye. Musim hujan ni bahaya, wabak2 bawaan air pun ada. Batu2 licin pun ye.