Risau

Assalam n hye mommies. Nak tya btul ke xbleh mkn cheese time pregnant? Td mkn pisang goreng cheese (cheese dia boleh tahan bnyk) . Then trbaca artikel psal bahaya cheese pd ibu hamil. Risau ?

14 Balas

Mozarella, cheddar (cheese kuning & putih yg biasa kita nampak tu) tu boleh.. tapi ad juga jenis cheese yg x selamat utk dimakan.. takut2 silap makan sebab guna berlainan jenis cheese dalam bahan pulak hehe.. try google

jangan risau la sis. takdak apa lah. dah makan pun kan tadi. husnuzon ja.. in shaa Allah takdak apa. makanan ni dia bergantung pada orang tak semua ada effect yang sama. just pikir positif ja.

Ok je kot .. Sy mse pregnant sblm nie .. Seminggu 3x makan pisang goreng cheese .. Mmg tekak suka mkn cheese time pregnant .. Hihihi ..alhamdulillah ok jer

Wslm Cheese tu dari susu.. Kan hasil dari pempesturan.. Sis pun boleh buat sendiri.. Tapi agak rumit.. tu sebab harga cheese agak mahal..

saya ni durian pun saya tibai hahaha ikut badan juga kan ? tapi jangan kerap makan sangat . takut jadi apa apa dekat kandungan

Xsilap sy ada jnis cheese yg kita boleh mkn n ada yg xsesuai utk ibu mngandung.. cba sis google klu nk taw lebih lanjut..

cheese gantian kpd kalsium kalau x minum susu dr suruh ambik cheese.tp jgn la smpai byk sgt..not sure kalau ad effect

Boleh ja.. cheese kan sumber calcium.. Selain dri minum susu.. makan cheese pun baik... utk kita & baby.. 😌

Cheese yg kt supermarket biasanya bleh makan.. yg tk bleh tu cheese ori yg berkulat2 tu

5y ago

Ade je dkt msia,tp xjual dkt open supermarket..kdai khas cheese ade la..or restaurant2 western food..

Sy nampak post ni, sy terus cari pisang goreng cheese. Alhamdulillah kenyang. 😂