JANGKAAN BERSALIN

Assalam mummies2 semua nk mnta pndpt mummies2 yg sda ada pegalaman .. Hri tu sya scan baby gn doktor dlm scan tu tulis jangkaan bersalin 1 June 2020 (7week) tp klu ikut kiraan kitaran haid 17 May 2020 (9week) .. pena x mummies2 halami benda yg sma mcm sya ? Mna 1 yg btl ?

9 Balas

Ikut scan punya..sy klau ikut period 26/3/20 tp lepas scan jd 17/3/20..in shaa Allah..tu lg tepat rasanya sbb doktor refer perkembangan baby dr scan tu

1st diaorg mmg akn ekot last period, tp after that mmg akan ekot due date masa scan .. sy mcm tu dulu, 9weeks 1st scan trus tukar due date

Thanks mummies2 for info yg sgt bguna utk sya .. inshaAllah smga di permudahkan utk mummies2 yg bakal bsalin nnt included me 🥰 Aaminn yra

Klau sy ikut period 25/10/19 ni tp scan 11/11/19 ni. Sbb smpai skrg xde tanda lg. Sakit je. Ikut scan je. Takut bby xckup matang.

Ikut doctor punye... Klu x juah beza,doctor akan ckp blh follow own due... Ikut period sye...11 May 2020 Hospital..14 May 2020

Saya mula ikut scan tapi baby terkeluar awal 2 minggu,apapun prepare je siap2 brg awal nanti senang🤗

Saya pun mcm awak jugak, kire sendiri lain sekali scan due 02/06 2020 nanti..

Ikut scan..sy dulu bersalin pun ikut scan..tarikh last period mmg lari jauh

Ikut scan lbh tepat kiraan dia 😅