Kaki bengkak

Assalam mummies, sy mengalami kaki bengkak yang amat sangat smpai xmuat slipar dan kasut sy yg dlu.. skrg berada di week 38, adakah normal kaki bengkak ni ataupun ada masalah lain.. risau sgt2 sbb esk check up takut sangkut apa2 .. sy ibu gdm on diet dgn berat badan berlebihan.. minta sgt advise kawan2 sekalian..

4 Balas

baru2 ni pun sy kene bengkak kaki, berat naik mendadak..bp tggi..dh suspect preclamsia..lepas tu terus ajak husband g jln taman..jln pelan2..dekat 2km jugak..alhamdulillah hilang bengkak kaki tu..lg 1 tujuan nk cpt baby kluar..sy dh 39w..hehe

saya 36w bengkak , masa check up bgitau nurse... nurse kata ok sebab dh hujung2... kalau bengkak sangat tak boleh terlampau lama berdiri , tinggi kan kaki masa duduk n baring untuk lancarkan peredaran darah ..

sama lh sy skrg baru 36 week kaki bengkak sngt2 risau lh xtahu ape plk mslh g klinik nnt ni