baby muntah setiap kali lepas menyusu

assalam mommy2, nak tanya ada x anak mommy2 yg setiap kali lepas menyusu je muntah.. walaupon minum skit pon muntah.. normal.ke? ada sekali, dah burp pastu muntah skit ingat dah ok.. pastu tidokan baby.. dia bgon smula ngis2 pastu muntah byk gila sampai nangis teruk mcm susah nk nafas.. ada yg pernah alami x?

2 Balas

Anak saya yang number 3 ni mmg suka muntah. Dah tanya nurse. Nurse kata normal. Nanti dah besar hilang la. Sbb sekarang baby asyik nak hisap ja. N saluran dalam badan baby masih belum matang. Sis try tanya nurse untuk lebih puas hati lagi.

Mungkin ada angin dalam perut. Boleh cuba baringkan atas kedua belah paha (meniarap) dan urut belakang ikut arah jam.