Placenta previa

Assalam mommies semua. Currently 30wks 5days, anak ke3 Dah 3 minggu admit hosp (since 28wks) sbb masa scan doc detect placenta previa type 4 (pp type 4). Baru senin lps scan dah naik sikit, type 3, tp duk kat area czer scar. Berisiko jika nak czer lg nt terpotong placenta pulak. Dulu dgr kes org lain, skrg sendiri kena. sedih je kena admit sampai bersalin. 7wks to go? Tak de spotting or bleeding. Tapi demi kebaikan dan keselamatan diri serta kandungan, saya redha je la dgn ujian ini. Btw, mommies semua doakan semoga sy selamat bersalin dan dijauhkan dr sbrg komplikasi. Sbb 2 anak sblm ni pon czer. Ada byk risiko lain juga doc ckp..

6 Balas

Semoga dipermudahkan sis,sy pn bakal admit isnin ni on 36weeks,patut da admit 34weeks aritu tp ward penuh doc ckp mybe sbb musim pkp ni kot..nasib baik juga tkde bleeding stakat dok rumah ni,sy pn kali kedua nk czer ni,sy doakan kita sama2 mudah bersali nanti amiinn😄