Baby tidak mahu makan.

Assalam and hi mommies. Baby saya umur 7m 3d. Time baby masuk 6m saya start bagi feed baby bubur kosong, and next tukar2 menu mcm carrot, labu manis and brokoli. 2weeks pertama baby terima mknan mcm biasa tapi secara sikit2. Mcm biasa la baby akan mkn sikit2 je kan. 2weeks kemudian baby dah start xmau mkn, masuk je mknan akan muntahkan semula. As a mother saya risau knp baby saya tak mahu mkn. Adakah ini simpton biasa baby baru nak belajar terima mknan atau baby saya ada masalah tak mahu mkn. To all mommies yg ada pengalaman atau ilmu tntg ni boleh share dgn saya. So saya tak kan risau atau boleh buat anything yg membolehkan baby saya minat nak mkn. Tq.

1 Balas

Try n error sis.. Buat lain lagi.. Kentang lecek ke.. Ade baby mmg mcm ni. Dia mcm dh tau nak carik masin dan manis.. Klu ade bagi dia benda masin/manis sblm ni, mmg dia x nak mkn mknan yg biasa sis bagi. Hehe.

5y ago

Kbykkan budak mcm ni slps dh start mkn. Ada jgak yg jadi ke badan. Anak sy dh 3. Tiga² cmni. Klu dh start mkn, berat bkn nak naik. Dh start pndai merangkak, main jer kejenye. Jd, sbln berat mmg x smpai 1kg naik. Pkara biasa. Mkn tu mkn gak, nyusu gak tp berat mmg slow nak naik. Normal sis..