1 tahun 7 bulan baby perempuan cuma 8.15kg je..

Assalam mcm mana ye nk naikkn berat badan ank sye. 1 tahun 7 bulan cuma 8.15kg je.. Vitamin atau susu ape yang berkesan ye..

6 Balas

Anak saya pn sama Masa checkup 18bln berat tak naik..berat static 9.4kg dr umur 15bln..now dh masuk 21bln Alhamdulillah berat dah naik.nurse kk suruh bg mnum susu full cream(kotak) mula2 mcm tolak tp sy try jugak bg.last option letak dlm botol😂nasib dia nak😂😂😂Alhamdulliah berat dh naik selera mkn pn brtambah..

try sabun cacing atau tukar susu. kwn anak sy lepas guna sabun cacing selera makan bertambah. anak sy pulak start boikot lactogrow pakai dugro berat susut. lepas tu tukar mcm2 dr similac total comfort frisolac semua tak serasi. berat turun 2kg. akhirnya balik pada lactogrow

anak saya pun lebih kurang. 1y7m 8.5kg hari2 mmg bagi makan macam biasa. tapi lately dia selalu tolak, hari minggu hari tu balik kampung taknak makan langsung. taktau la sbb tak sihat ke apa. stress fikir mcm mana nk bagi anak berselera

2mo ago

Time lahir dlu berat dye brape

Line anak awak dah masuk garisan kuning ke? Anak saya masuk 2 tahun baru 10kg. Nak naikkan berat baby, awak kena jaga jadual tidur dengan pemakanan.

ank mkn ok x? dh intro mknan fmly x (bersantan, cheese, etc)

2mo ago

Dah semua dh.. Dye makan sikit2 je..

Graph chart anak okay tak?