Ruam Lampin

Assalam ibu2.. nk tnya pendapat / pengalaman ibu2 dlm ni, penah x gune minyak gamat utk rawat ruam kt punggung n kmaluan baby? Baby boy sy umur 11 bulan lebih, tp bila sapu baby rash cream kt ruam dia, mcm xde perubahan je. So sy ingt nk try minyak gamat. But is it safe for 11 months baby? Takut kalo main letak je, jadi makin teruk pulak. Ada sapa2 yg penah ada pengalamn camni?

1 Balas

Kalau bole jangan ya. Sis guna nappy cream apa. Kalau bole pampers anak kerap tukar. Bole guna sudo cream or bepanthen. Letak tebal sikit as barrier pada skin.