Perut kosong

Assalam hai ibu2.. nak tanya, pernah tak ibu2 dengar perut bayi ibu2 berbunyi seperti perut kosong? Kalau mcm tu kan,adakah bayi benar2 lapar atau dia xkenyang menyusu? Anak saya berusia 4bulan, kadang saya ada dengar perut dia bunyi cmtu..

1 Balas

Dulu saya ada juga 3 4 kali dengar perut anak saya macam tu. Masa umur sebulan. Tapi saya sumbat je susu, anak saya pulak fully bf. Direct breastfeeding... X nak botol, so sumbat ja. Tapi kadang bunyi jugak. Bila bunyi je cecepat sumbat walaupun kadang dipaksa 😅 Alhamdulillah... Sekarang dah 6months, dah x dengar bunyi, sebab asyik sumbat ja on time.