tggu masa nak bersalin

Assalam dan selamat ptg semua.. Nk tny pndpt ibu2 kt sini, mcm mn ek tnda2 nk bersalin. Sbb ni bby ketiga jarak yg ke2 dgn yg ni 4thn.. Skrg ni sy kerap sakit kt bhgn perut dhtu rs nk buang air besar, tp masuk toilet xde jgk kluar..skrg dh 39mggu.. Blm ada lg tnda2 nk bersalin, tkt beza dgn ank2 sblm ni.. Kdg2 xsma.. Mmg normal ke sakit kt bhgn bwh perut dhtu bhgn sulit kt.. Nk mnta pndpt ibu2 yg ada kt dlm ni.. Tq

2 Balas

setiap org tak sama tanda2 nak bersalin tu. mcm sy, mula2 keluar darah bcmpur lendir. tapi darah tu ada dalam 4 hari jugak. time tu bcampur dengan perut mengeras. rasa dia macam senggugut camtu. tapi kejap rasa. lepastu hilang.. lepastu rasa balik.. haha. sampai la nak beranak. bila bukaan makin besar, makin kuat rasa sakit tu. mmg mcm senggugut terukk masa perut mengeras tu. itu pengalaman sy beranak anak pertama sy. hehehe.

Sama la kite sis. Anak no 2 sy da 3 thn. Ni pon xtau tnda2 nak bersalin. Kalau ikut yg 1st air ketuban pecah kat rumah. Terus ke labour room sbb smpai hospital da buka 4 cm. Yg no 2 keluar lendir cmpur darah. Kali ni xtau la cmne..

5y ago

Xpasti la sis. Sy xpnh plak.jd cmtu. Makin naik ada la. Hehe .. try tnya nurse sis.