22 Minggu Perut Mengeras ? ?

Assalam dan hi. Saya first time pregnant dan skrg 22 minggu. Hari ni sejak tengahari sampai sekarang saya rasa bahagian ari2 saya mcm tegang+cramp+sakit sikit sepanjang hari, dan pinggang lenguh sikit. Ini simptom mengeras ke? Huhu. Tak selesa sampai nak jalan pun saya kena jalan slow. Semalam dan hari ni saya buat keje agak banyak dan agak aktif. Saya risau sbb ada baca tentang simptom bayi pramatang kalau perut mengeras semasa trimester kedua huhu. Apa yang patut saya lakukan? ? Saya perlu berehat je ke?

1 Balas

byk kn berehat sis. biasanya cramp2, kurang calcium dlm badan.

5y ago

Yeke. Huhu ok thank u harap takde apa2