Placenta Menutup Laluan

Assalam / Hai boleh share sesiapa pernah lalui atau dengar mengenai kes placenta menunutup laluan bersalin? Solution dia macam mana?

1 Balas

maksud puan .placenta previa@ di kenali sbgai uri bawah?? ada kata cara nya dgn bersujud...blh naikkn kembali uri..cer puan try search dkt google ada teknik ttg ini di sana ..mcm sy dlu ketegori pp type 3. . sy dh try smua yg sy rujuk di google tp xberjaya... sy bersalin pd 34minggu.. biasa tuk kes mcmni doc nasihtkn utk bykkn bedrest dan doc akn mntk kita admit awal ke hsptl hingga kita slmt bersalin .. supaya mudah utk doc n misi pntau. sbb xnk pape yg memudaratkan berlaku pd mak dan bayi serta elakkn berlaku bleeding..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

3y ago

Ya, tem ksh share. Good info 👍 Sekarang Alhamdulillah semua kembali normal