Puasa Sewaktu Mengandung

Assalam . ada tak ibu2 yang boleh share tips/pengalaman atau cara amal makanan bagi yang mampu dan pernah berpuasa sewaktu mengandung walaupun cuma beberapa hari. Maaf bukan niat untuk menyakiti baby atau diri sendiri . cuma saya nak cuba . Seandainya diizinkan walaupun sehari . 😁 Anak pertama. InsyaAllah . Terima kasih

2 Balas

kalau puasa sahur jangan skip .kena makan berat, elakkan benda yg ada msg/garam bnyk atau kafein sbb nti lebih cepat dahaga. sis boleh rendam kurma pastu blend minum dgn susu..atau makan kurma 3 biji..malam kena minum air masak secukupnya

saya pun nak cuba puasa pregnancy kali ni. tak dapat penuh. dapat puasa selang2 hari pun jadi laa kan.

2y ago

tu lahh. betul sangat . dapar beberpa hari pon da alhamdulillah sgt