Susu kurma farm fresh

Assalamualaikum mommies2 semua..nak minta pandangan,kalau mcm sy jenis xmnum susu tepung..klau mnum susu kurma farm fresh tu shja boleh ke..harap boleh bg pndpt...ni first baby sy huhu..baru 7weeks

13 Balas

Susu tepung bkn kewajipan utk minum, ia just berikan nutrients tambahan sj. Tp sis perlu mkn ubat iron, folic acid, vitamin yg dibagi oleh hosp tu on time. Itu adalah essential ya

Sy minum susu kurma farm fresh sesekali...slalu minum susu fresh HL.....tpasih xckup kalsium...sb sy slalu ke cramp kaki dgn tngn......doc kasi tmbh pil kalsium...

Sy xminum susu pun 😅 kdg2 je minum dutch lady perisa coklat. Itupun sy bekukan dlm freezer dan mkn macam aiskrim. Sy bgtau doc, dia bagi pil kalsium.

boleh je...ikut le yg mana sis boleh minum...tapi jgn mkn manis sgt...takut kencing manis lak...nnt effect baby

Apa2 susu pon boleh sis. Doc sy ckp klau dah ambik calcium tablet tak perlu susu pon takpa.

Boleh sis..saya pun xbole minum susu tepung, jadi saya minum susu kurma ataupun HL je

Minum susu dalam kotak tu pon boleh. Xsemestinya kena minum susu tepung.

Sy pun minum farm fresh susu kurma sb tak ley nk telan susu tepung ..

Boleh je..cuma kene minum lebih mcm 1 hari 3 kali

Boleh..tapi gula tinggi..