Pil Perancang Oralcon

Aslm.. Nak tanya pengalaman mummies yg lain, ada yg alami masalah tak bila ambil oralcon? KK bagi saya oralcon sbg pil untuk perancang. Sebelum ni saya merancang sendiri saja.

3 Balas

Saya dulu ambil pil perancang oralcon jgk. Takda rasa loya atau pening. Lepas tu saya berhenti makan pil perancang sebab bila period haid sedikit je keluar. 2 tahun jg saya ambil pil perancang. Then saya merancang sendiri smpai la saya mengandung sekarang. Anak saya 4thn 8 bulan baru saya pregnant lg

5y ago

Period sikit tu mcm mana sis? Maksud saya berapa hari period keluar?

Kalau kk yg bg shud be ok say rasa sis. Tapi kalau saya sdri, lebih prefee self planning.

Ok bg sy la..dlm 2 thn gak amik pil ni..lpas tu stop plan sndri.

5y ago

Sja stop sbb rse mls nk mkn pil slalu skip je pastu snang cita benti jela trus 😅