ujian upt positiv

Aslkum sy nak tny knp Sy da 6 mnggu tapi scan kak klinik Rahim sy kosong mcm mne ye,

30 Balas

Sy mase scan 5 weeks dr takde pulak cakap rahim kosong ke apa cuma dia cakap janin masih kecil tu je mybe ikut klinik kot..klau dr2 ckp macam tu buat org down dan risau je kan.😕takpe sis jgn risau nnt dah buat buku pink tu mesti dah nampak heartbeat baby mcm sy.😊masa tu rase nak nagis je sebab first baby kan mcm tak percaya je hihi

Sama mcm sya tahun lepas...scan rahim kosong.... masa tu dah 7 weeks.. kantung pun xnmpak...scan lg masa 8 weeks ada janin tp janin masa tu baru 6 minggu...doc suruh tunggu lg 2 weeks...pi scan pulak heart beat baby dah xda...11 weeks baru keguguran... Insha Allah semoga kandungan sis baik2 saja

4y ago

Doa la yg baik2...Sya cuma citer pengalaman saya je

kes sis ni mcm sy scan 6 weeks dktor ckp kosong . mmg sedih laa masatu , doktr sruh repeat scn balik 2 mnggu mcm tu , syukur baby 9 weeks dh nmpak smua dh . sis kena doa yg baik² , kena berfikiran postif . 😊 nanti ada laa tu..

Mgkin awal lg... tggu dulu dlm 2 mggu cmtu. Jgn jdi mcm sy exitd sagt nk scan tup2 kosong... rfer hosptl tpksa scan ikot bawah tp doc tros detact luar rhim sbb upt postif kn. Tros kne thn untok buang

4y ago

Yup tu yg terbaik... cbe tggu dlm 2 mggu ke 3 mggu cek la blik...😁

awal lagi sis... sy prnah gak scan 6w n x nmpk apa2 lgi. Risau juga tapi positif je. Alhamdulillah scan masa 8 weeks bru nmpk kantung, baby n heartbeat kelip2. Sis sabar ye.. fikir positif je..

Waalaikumussalam awal lagi. Dinasihatkan utk tidak scan terlalu awal, sbb nanti bila x nampak apa2 ibu jadi risau. Ibu cuba tunggu beberapa minggu lagi ya.

sy bru semlm scan.nmpk dh kantung n janin .ingat dh 11 weeks..skali scan bru 6minggu 4 hari..ibu salah kira ke cmne ek😁😅dua bulan dh missed period

Awal lagi sis. Sy punya pun nampak kantung je. Ikut apps bru 4 mggu, doc bgtau dh 6 mggu, ukur kantung doc agak2 bru 3weeks. Taktau mna satu betul. 😂

4y ago

haha nk tggu sbulan fllw up mcm sthun hahaa

Tggu lg 2 mggu. Kdg2 tk nampak scan sbb baru lagi. Late ovulation. Maybe usia kandungan lari sikit dan tk ikut last period. Doa banyak2 ya

Awal lg tu. Sy masa first scan 5weeks dah pun nmpk kosong je. Doktor suruh dtg lg 3mggu lg. Insha allah jumaat ni nkgi scan lagi.😍