hb rendah

Aslam mommy2, sy last checkup 30.12.2019 msa tu kndungan dlm 20 week 3 day. Bacaan hb oky dri first smpai last haritu, 13.3 -12.2.hb sy smkin mnurun. Rsau plak klau trun mlbihi jmlah yg dttpkan. Ad xtips utk maintainkn hb.

5 Balas

Bukan ke makin besar kandungan boleh menyebabkan hb turun..awal makan la hati kerang ikan bilis bayam..jgn skip makan ubat

Saya mkn obimin je. .dri start tahu pregy until now 32mggu 5hari. .hb mentain tak pernah drop. .alhmdulillah.

Jgn skip ubat yg nurse bagi n amalkan makan kurma or makanan yg bole tingkatkan hb. InshaaAllah.

Normal sis kalau sis amek ubt dorg bg,sy 14 13 12 smpai skrng dh 9bulan 11.9

consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) 😊