Pantang hari ke-8 , sakit ari² , perut kembung.

Asalnya saya nk berak. Tpi kluar sikit je. ( Sembelit ) Xpuas rasanya hm. Lpastu terus brasa sakit di bhagian ari² , dgn perut kembungnya.. sakit sgt. Xslesaaa dibuatnya. Mula nk nangis stress smua ada 😭 nak kentut pun xboleh dah mcm lubang bontot tertutup plak. Itu yg xslesa sgt.. ada tips tak. Or ap ap utk buang angin ? Ubat sembelit apa yg boleh mkn ? Klw ubat angin pulak boleh ke makan yg ubat kapur tu?

4 Balas

ada berurut tak? kalau bersslin normal kene urut dik..maybe ada saki baki darah kotor x keluar habis..itu sbb sakit ari².. utk sembelit cuba beli ubat picit tu..atau lactul dr farmasi.

Makan papaya..mcm sy hari2 lauk sup ayam papaya spnjg berpantang dari anak sulung smpai ketiga, Alhamdulillah hari2 lawas.. Hrp membantu puan 🌹

Mkn phythonatal Nona roguy bagus untuk sembelit.. atau virgin coconut oil

cube mnum tea suam..btul2 y suam