Nikah semasa mengandung

Asalamualaikum semua . Nak bertanya sedikit sebab saya mualaf . Kalau nikah semasa mengandung ,mcm mna proses nya ye ? Kna pgi pejabat agama ke . 😔

1 Balas

nak nikah kena la pg pjbt agama. kena buat permohonan sama mcm org lain. pihak lelaki kena pg buat permohonan dulu, kena pegi kursus kawin semua. dh settle pihak lelaki, baru awk pg pejabat agama pulak utk buat permohonan. kena pegi masjid kariah kwsn utk dpt kn cop permohonan semua. nnti bukak web pjbt agama kwsn awk. situ ade tulis apa yg diperlukan. tpi awk kena tau anak yg lahir tu esok, tak boleh dinasabkan ke lelaki. kalau yg lahir tu perempuan, suami awk xboleh wali kn anak tu, bukan mahram dgn suami awk, and xboleh dpt harta pusaka turun temurun, kecuali suami ade buat wasiat. dan anak tu xboleh di bin atau binti kan dgn nama suami.