pening dgn doc

Hi asalamualaikum , pernah tak ibu ibu yg berpengalaman sebelum ni check bukaan mula mula dah 3 cm , esoknya doc lain check 4 cm & 5 cm .. datang doc lain lagi sorang check cakap baru 2 cm ? adoiii dah letih duduk ward ni asyik kene seluk . yang sebetulnya berapa cm ??

1 Balas

Pengalamn anak ketiga sy mcm puan. Doc kat pac check kata 3cm. So kena admit. Sbb kata kalau da 4cm nak tolak g lr. Bila msk wad, doc dlm wad check kata baru 2cm paling byk pon. Stress jugak rasa...doc kat pac salah check ka. Esok pg doc pakar check kata dia tolong bukak, n da 3cm dan nk induce. Ptg tu selamat bersalin.hihi