TALESEMIA

Asalamualaikum para ibu semua, saya bru mengandung 6week dan ank pertama. bile melakukan pemeriksaan doc mendapati saya suspek pembawa talesemia.. waku nk kahwin check mmg negatif.. ade org kate itu normal ketika mengandung.. ape pndapat anda semua ?? ape mknan yg sye bole mkan utk menghalang dri berlnjutan

2 Balas

sama la kes mcm sy. suspek talasmia ,bila dok ambil drah dan d i uji negatif pula.. so alhmdulilah sy x da talasmia. memang noraml tu sis kalau berat kurg dari 40ke atas