Skincare utk ibu mengandung

Nak tanya ibu2 semua, skincare ape yg ibu mengandung boleh pakai ye? Sebab kebanyakkan org kata kalau mengandung tak boleh pakai skincare lagi2 yg ade toner..

5 Balas

Saya pakai product innisfree, Alhamdullilah elok sepanjang kehamilan. Dah buat details scan pun. Yg x blh pakai semasa kehamilan cuma retinol , Salicylic Acid dan product2 melayu yg ada bahagian kimia. Dan make sure guna physical sunscreen

yg xde merkuri, retinol, vit e, salicylic acid, hydroquinone. nk sng pi beli dkt watson guardian sasa sephora aeon wellness. jgn pi beli kt kdai jamu ke agent ke timbang kilo ke.

sy pencuci pakai nivea. siang pakai hada labo yang 5 in 1 tu , malam pakai serum nutox je dari awal sampai sekarang. makeup2 kureng. sebab takde mood nak makeup 😅

sy stop pakai skincare takut efek ngn baby.. klu nk kluar pon guna safi krim je.. tpaksa la bkorban demi baby

Saya pakai ainaa skincare . Sbb ingredients dia semua safe utk preggy