tanda gerakan bby

Asalamualaikum, maaf klau gnggu ibu2 dlm nie smua. sya nak tnya..skrg kdungn sya msuk 28week dan start hari nie nurse suruh sya tnda pgerakan bayi start pkul 9pagi..tp sya xfham nk kira mcm mna?..dan bby dlm kdungn sya lebih aktif pda wktu mlm start dlm pkul 7mlm mcm tu hingga la wktu pgi dlm pkul 8pgi mcm tu, tp bila nk msuk pkul 9pgi dia start kurang aktif..klau gerak pum biasa2 je dan skejap xmcm tngh mlm aktif..jd sya sukar untuk tanda gerakan bby..?

1 Balas

Kira gerakan baby dri 9am-9pm. Walaupun pelan tp mesti smpai 10x gerakan dlm masa 9am ke 9pm.