Bekas Simpan Susu fomula

Asalamualaikom,nak Tanya saya first baby mom,saya kurang pasti berkenaan cara simpanan susu tepung formula ,skrg saya top up dalam bekas multipurpose container yg brand "lava" beli kat Mr DIY,Betul tak Cara simpanan saya?kualiti susu x masuk angin kan?sebelum nie guna bekas airtight tapi susah nak guna ,lps cuci bekas airtight tu,air xhabis kering ,tula tukar ke container biasa Lava?

6 Balas

sy pun beli container kedap udara masuk skali plastik susu tu dlm container.. sebab rasanya kalau kita baca d plastik susu fm cara penyimpanan pun ada dia bagitahu cara simpan yang betul juga disana.

8mo ago

ooo mcm ni ye,tkblh topup dlm bekas ye

Pernah nampak satu pos seorang doktor tu, disimpan sekali dgn plastik aluminium tu dalam bekas kedap udara.

8mo ago

https://www.instagram.com/reel/Cvvt6hisabs/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Pakai tupperware je sis. Mmg kedap. Beli yg one touch tu. No need to worry dah.

8mo ago

boleh share gamba?

Saya guna tupperware brand sebab lebih yakin penutup tu,

Saye pakai bekas mcm ni je… bekas kedap udara….

boleh ja kalau sy la. yg penting bekas kedap udara