Baby 3bulan lebih muntah

Asalam,bru2 ni saya naikkan oz bg 4oz untuk baby saya,dia boleh hbiskan sumua,burp pun ade,lpstu dia asyik jeluak susu,kadang kluar air putih Je,kadang susu +kahak,sikit2 dia kluarkan wlapun dah 2jam minum susu,knapa ye ibu perlu bawa hospital ke,atau sbb susu berlebihan,nyamuk ade gigik kpla dia

5 Balas

Macam anak saya, anak saya msuk bru je msuk 4 bulan, hri tu masa g klinik cucuk 3 bulan nurse tnya minum susu brpa oz, sya cakap 3oz, dia kata sikit ye, tapi sehari dia boleh minum 9 kali.so sya tmabh susu dia jd 4oz, bila 4oz, dia akan muntah n air putih akan kluar jugakk, so sy stop kejap, sy bgi 3oz blik, so bila sya nk try, dia boleh hbis kan, tapi akan kluar balik. So skrg mmg sya sty dgn 3oz sja, kalau dia nangis lapar nk susu, lps sejam tu sya akan bancuh sedikit je, risau takut terjeluak balik

Mungkin sebab overfeeding. Boleh bagi kuantiti sikit tapi kerapkan waktu bg susu. Sebab baby 3m dia tak pandai lagi istilah kenyang. Selagi ibu bagi dia akan minum. Dan dalaman dia belum kuat untuk terima kalau lebihan susu, sebab tu akan keluar semula.

saya haritu baby muntah kahak tau, so saya try puasa kn dia 3jam. sbb kt ward dia prnh mcm tu. makesure masa puasa kan dia after dia muntah and cuba bagi dia betul² deep sleep. lps tu try bagi susu balik dgn kuantiti sikit. lps tu naik semula oz susu ty

sma dgn ank jga..kdng2 bsh abs bju

Sbb kahak n overfed tu.

8mo ago

bg dia puasa jap ke