26 minggu

Asalam saya dahh 26 minggu. Normal kaa sakit dkt ari ii ?

41 Balas

saya pun dah 26w lepas tu selalu sakit dkt ari2. Ingatkan normal, bila check dr, dr suspect bacterial infection dkt vagina. Dr ambil sampel dan proceed dgn treatment. Dr cakap normal kalau sakit kt bwh perut sbb mungkin baby dah turun. tp kalau sakit di vagina, kena check dulu.

2y ago

Dr check maksudnya masuk muncung itik tu ke ?

saya masa 22w sakit bawah perut ke kanan. merebak sakit dia rasa cramp ke pinggang seblah kanan. Sampai warded. sbb bacteria infection dkt saluran kencing menghala ke buah pinggang. bila scan mmg buah pinggang bengkak sikit. sy warded 6 hari sbb nak habiskan antibiotik. baby alhamdulillah sihat.

salam nak tanya.. kalau badan cepat panas even dah pasang aircond.. itu normal ke?

2y ago

sama air cond plus kipas

sama la 26 week..bukan ari ii saja .. belakng pun sakit.tido pusing Kiri Kanan 😂 doc ckp, normal,bby membesar.tp kalo ada complications such as bleeding etc,cpt2 p hospital.

1y ago

betul baring sikit haa mula lh dia buat perangai nk main kiri ke kanan kanan ke atas atas ke bawah😂adoii penat jugak eyhh klau dia aktif

saya pun sama sakit dkt ari2 bila nk bangun atau nk tido mengiring belah kiri atau kanan mesti kena kaleh slow2..Dr kata xada apa2..bby turun bwah dh tu yg sakit..26weeks6day...

Normal https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

sy 20weeks pn dh start x selesa kt situ. lg 1 dh 23 weeks ni slalu sengal² di tulang kerangka (punggung). bila dh duduk, nk bangun balik tu mmg ambik masa

10mo ago

msa sy 8 week ade jgk rsa skit tlng pnggung tu..rsanya mngkn sbb trhentak kot..10 week ke atas xde rsa dh..sllu jdy time trhentak je..skg alhamdulillah dh 26 week dh xjdy dh

sm lh saya...nak duduk x selesa blog sakit..baring pn x slesa..berdiri berjalan x sakit..tp x tahan lama berdiri..

2y ago

sy berdiri lama mcm tengah masak ke kan...lps tu mesti cramp kaki saya

kalau sis kncg pn brasa skit mgkn itu kncg ktr. kalau xkncg brasa skit normal tu sis kalau xbpnjgan

7mo ago

mgkn bby dh smkin besar tu berasa bila kncg

salam nk tnya normal ke klau usia kndungan nk msuk 27mnggu.. tp still kluar lndir putih mcm tu.. tiap kali nk buang air kcil.. dia xbrbau.. n xgtal pn..

2y ago

Sama juga dgn sy.. kalau tak pregnant tak ada keputihan pn.. bila pregnant ada keputihan.. esp bila makan benda manis