Soalan Childish

Asal ek sehari dua ni kerap duk nanya2 psl “termengandung” ni? Dah bersama suami x pakai perancang / protection tanya pulak blh ke termengandung, beranak czer sekian2 blh ke termengandung, anak bru sbulan 3 bulan termengandung mcm mana nak buat. Naik Semak la dgn soalan yg mcm meminta di kecam. Tanya2 sini ingat sini ahli nujum ke.

1 Balas

sbb boleh 😅maaf gurau2 saja. entahlah ya..sy pun perasan 2-3 hari ni soalan mcmni kerap lalu dkt TL. nak marah, nanti terasa pula. rata2 sbb anggap perancang tu tak penting. alasan yg diberi is pasangan xbg atau tkut bdn gemuk, period non stop..wahlal kat msia ni bukan ada 1 jenis kaedah merancang. dear ibu2 first and foremost, dkt msia ni byk kaedah merancang..antara nak dgn xnk sahaja. 2nd, tak perlu minta consent dari pasangan sekalipun utk ibu pkai perancang. badan ibu, hak ibu. klu tak pakai perancang sekalipun, banyak cara utk track hari subur. and suruh pasangan pakai sarung. tp tak tau la kalau benda ni pun nak kena ajar 😅 apa2 pun ibu2, sayang dan protect diri sndri dulu.