Soalan utk yang pernah Cucuk perancang depo.

Hi. Nak tanya, saya first time nak merancang guna depo. Saya ada beberapa soalan, lepas cucuk depo tu. Boleh terus bersama suami ke? Soalan yg kedua. Kalau dah cucuk depo, suami boleh buang dalam tanpa ragu ragu ke? Soalan ke tiga, macam mana nak tahu depo ni sesuai or tak dengan kita? Soalan ke 4, ada tak yang pakai depo pun masih termengandung? Sbb saya bebetul nak jarakkan mengandung. Sbb anak first and 2nd agak rapat gap nya. Thankyou in advance mommies!

1 Balas

jwpn based on experience. 1- nope. semua perancang perlu masa utk serasi dlm bdn. around 1-2w after cucuk. 2 & 4 - semua perancang not 100% menghalang dari pregnancy, so its better utk buat double protection. if u nk jaga jarak.suami kena bg kerjasama. jgn satu org sahaja nk kena protect. 3- klu tak menganggu aktiviti seharian.