Termengandung selepas habis pantang

Nak mintak pndangan dan nasihat ada sesiapa termengandung selepas habis pantang tak? Anak sekrg baru 2 bulan 😭

9 Balas

Sy xde pnglmn, sbb anak x smpi 5/6bln sy dan husb mmg x bersama lg sbb risau hal mcm ni brlaku lg2 ank2 smua bersalin czer. pki prncng pun still ada kmungkinan mngandung kn so klu blh mmg xnak jd yg x diingini. semoga awk kuat utk ni, xdpt nk bygkn nk hndle bayi kecil plus nk jaga kesihatan kndungan. sy doakn yg baik2 utk awk.

Saya habis pantang je terus bersama sbb luka smua dah baik.. masa bersama pun tk sakit. Btw sy tk ambil apa2 perancang. Tiap kali bersama .. husbnd akan pakai condom. Condom pulak hsdbn beli yg mahal punya sbb nk effect skin to skin. Bila bersama mmg tak rasa pkai condom. Tu je la protection yg sy dpt control buat masa skrg. Ada yg mcm sy ke ?

9mo ago

Pakai durex fetherlite elite. Ada 12pcs/box.. mmg tak rasa mcm pakai pun.. agak mahal tp berbaloi la.

cuba pergi check. tngk nasihat dr. klau dr ckp awk ok bole teruskn kandungan tu. teruskn lah cumanya mental awk je la nk jaga baby yg masih kecil dngn nk bawa perut. semoga semuanya dipermudahkan untuk awk , kandungan dan babyy 🥰

semoga awaj kuat ye ..saya anak baru masuk 3 bulan period x dtg sejak hbs pantang takut jgk begini tp sbb masih x bersama dgn suami je x berapa risau tp period xmai jd risau mcm ni la

9mo ago

Org ckp normal kalau xperiod lgi dlm beberapa bulan lps pantang

cepat nya mengandung.. ada pakai perancang tak? kalau beranak normal insyaAllah ok tapi kesian lah kat ibu.. hrp bertabah ya. cuba daptkan support dari suami

sy pun risau jugak ni sebab period lewat 4hri dh, ank bru nk msuk 4buln 😭. nk check upt takut gile

Saya tiada pengalaman sebab semua anak jarak 3tahun tanpa merancang 🥹🥹

9mo ago

Saya pun xtahu bila saya subur.. period x regular & x ambil perancang

Allahu…bersalin normal ye? InsyaAllah boleh kalau suami support

9mo ago

Yew normal

sy skrg baby dh 3 bulan pun masih blum bersama 😅