Skincare masa pregnant

Asaalamualaikum.. Hai semua..boleh share tak korang guna skincare apa masa pregnant? Beli kat mana? Berkesan ker untuk kulit berjerawat? Kulit sy berjerawat dr sblm pregnant lg.. Dan masa pregnant bole ke pergi spa untuk buat rawatan muka? #advicepls #ingintahu

11 Balas

hmmm saya dari dulu lagi 5 tahun dah pakai wardah... masa preggy pun sama pakai wardah full set skin care.. lepas preggy ni saya add on pakai Snow white... alhamdullilah ok❤️👌 takde apa apa masalah.. sebab facial skin saya ni sensative... jadi serasi ngan wardah dan snow white or loreal or sebamed... snow white ni sebab saya try untuk baby ruam dia... alang alang saya pakai sekali😄 hehe... puan leh cuba skin care complete set ni... feedback ok👍👌 1.Mama's choice 2.Wardah 3.Sebamed 4.Snow white 5.Loreal

better pakai basic skincare je dulu waktu preggy. Cleanser, moisturizer, sunscreen. 3 ni je paling penting. Nanti lepas bersalin, boleh la tambah2 serum utk repair skin condition awak. Avoid retinol and other alcohol yg kemungkinan blh memudaratkan kandungan. Percentage kena sikit kalau nak pakai tp better elakkan je. skincare yg awak pakai tu ikut skin type awak. Skin type masing2 berlainan. Org tu ckp produk tu elok, tak semestinya elok utk kita. Kalau kulit kering, cari produk yg utk kulit kering.

Muka cpt berminyak dan ada jerawat.. Jd saya pakai cosmoderm tea tree oil.. Bagus sbb no paraben, no mineral oil n no frag.. Sesuai utk ibu mengandung, sy pakai pencuci muka, toner dan mosturizer yg ada skli SPA murah dan bleh beli di farmasi botol warna hijau cair.. Muka saya jd krg berminyak jerawat terkawal..

Saya pakai skincare yg saya pakai before pregnant mcm biasa asalkan takde retanol and salicylic acid tak lebih 3%. 37 weeks masih pergi extraction dekat dr ko di bawah pemantauan dr bertugas tapi tak bolej buat treatment yg melibatkan mesin. So any treatment yg nk buat, dapatkan nasihat dr dulu ya

Hi, masa pregnant saya tak pakai any skincare. Mungkin Puan boleh cuba skincare Mama's choice. Ramai yang dah bagi feedback produk ni okay. Safe for pregnancy and breastfeeding. Puan perlu consult dulu dengan pihak spa, safe for pregnancy atau tidak.

Saya pakai DR Secret skincare. Alhamdulillah kulit tak teruk mcm pregnant women yg lain. Yg penting selamat utk kita and baby. Boleh visit ig saya @amirasyakirah utk ketahui lanjut 🥰

jangan pakai yg ada rethanol je awak. kalau masa hamil awak baru naik jerawat mean tu hormon ibu hamil. mmg xboleh nk buat apa. akan hilang after awak bersalin

msa awal2 prgnnt muka teruk penuh satu muka...sy cuba safi sensitive care..pkai cleanser n toner, Mujur la serasi..skrg 22week Ok dah,tinggal parut je skit2

Kalau pegi Spa, boleh je tapi kena bagitau dorg yg kite tgh pregnt.. Nanti dorg akan sdiakan bahan yg bersesuaian..

wardah aloevera , sesuai utk mommies yang preggy . takdak bahan chemicals