gender baby

aritu scan checkup KK dr ckp kmungkinan ank sye boy,sme mcm yg sye rse......tp bila nk bli bju,sye ttp buntu nk bli bju boy or girl....ad tips x untk bli bju ank prtma kali?

5 Balas

bagusnya kk bagitau. saya waktu scan doktor cakap tak boleh tengok lagi sedangkan dah 20w masatu. so saya buat detail scan, growth scan dan 5d scan utk confirm gender. Alhamdulillah jawapan semua sama. Jadi saya beli je baju ikut gender tapi ada jugak warna selamat macam putih dan coklat.

2y ago

sbb scan cri lain,trnmpk bbird....tp dia ckp scan 2d ni kdg x tepat....

saya scan kk doktor tak pasti boy or girl 🤣ksudahannya beli baju warna selamat dan baju jalan tak beli sebab takut keluar2 lain pulak dari yang diberitahu😅

samalah saya pun kemungkinannya boy tapi saya beli brgn baby yg boy & girl pun boleh pakai. boleh simpan utk next baby pula😆

2y ago

btol ....nsye cri wrna slmt......sdhnya wrna pink x brani nk amik.....

beli yg corak atau warna unisex..contoh polkadot, line, star, warna hijau, kuning, ungu, oren..

1y ago

kuning tu kalau baby kena kuning kot, kalau nak check kuning baby kat kk elakkan pakai pakaian kuning, supaya senang nak tgok, tapi xdelah sampai dinding, langsir pun xleh kuning(kata org² tua)

beli dulu baju unisex .. warna Putih....