Pergerakan bayi

Arini masuk 35 minggu..baby nmpknye lebih aktif waktu mlm..tp siang ari tu cukup je 10 pergerakan..cuma slow skit. tp klu mlm bkn main lg die...normal ke?

6 Balas

As long as dia cukup kiraan, kira dh okay. Kalau rasa dia kurang, cuba makan or minum air sejuk. Saya dulu pernah sekali dia xgerak dari pkl 930 sampai 11.30. Lepas makan, terus dia aktif..

Sama mcm sy. Week 35. Husb smpai tya nape baby xaktif harini, sbb siang lambat kiraan 10 gerakan. Bila masuk mgrib je, dia mula berjoget dlm perut 😂😅

4y ago

Mngkin jgak😂sbb masa anak first pun sy berjaga jugak mlm tpi bila siang tido😂😂

Normal tu sis, kalau SiAng tu, Cuba sis tepuk2 sikit perut, suro dia bgun. Sy buat mcm tu. 😀. Supaya malam dia tidur, siang dia bgun. Hehe

sme mlm2 bukn main lgi tendang2 cocok ats bwh serentak...sye 31 week

Normal. Lagi2 dgn sentuhan ayah lagi brpusing2 baby dlm tu. hihi

sya pn sma cmtu..baby gerak wktu mlm plk la ni..bwu 33 mnggu