Confuse

Arini masa check up perut. tanya nurse perlu tak buat detailed scan. Nurse ckp xperlu pon kcuali atas order doktor. Detailed scan utk yg berisiko ja. mcm sy suma result cantik n normal kcuali berat bdan. So, klu ibu2 jd sy.. ampa buat jgk ka? atau ikut ja mcm nurse bagi tau.

29 Balas

Detail scan ni terpulang dkt parent nak buat ke tak. Maybe dkt hosp diorg had kan utk yg ada problem je. So kalau nak buat better buat dkt swasta. Sy pun dah buat dkt swasta. Bagi sy okay kalau nak tahu perkembangan baby still dalam perut lagi. Anything problem boleh detect awal and boleh minta surat refer pakar sbb details scan ni dia tgk keseluruhan keadaan baby dari otak, jantung, tulang baby semua tu. kalau ada kemampuan bagi sy buat je