29w tapi kepala baby still kat atas

Ape yer doktor akan buat kalau kepala baby still tak turun. Risau gak sekarang ni🥺 #29w2d

11 Balas

Sy dulu 38 week kepala baby still kat atas. Doc bagi masa baby kepala turun.kalau still x turun 39 week caesar. Alhamdulillah checkup last lagi bape hari nak kene masuk wad utk caesar kepala baby dah kat bawah.40w malam turun tanda.esok ptg ye bersalin induce sbb baby dah besar.

3y ago

alhamdulillah

sy msak 22w baby melintang...rsau ja, tp tetap +ve thinking, ckp2 ngn baby sruh pusing ye...lps solat, sy sujud lama kjap dlm 3-4min jgk la... Alhamdulillah, buat detail scan msa 26w, dh cephalic (normal) dh baby...tp hri2 kna buat sujud tu...insyaAllah, kita usaha...

29w sy pun kepala masih breech. Skrg baru nk masuk 9bln, alhamdulillah kepala bby dh cephalic. Tunggu engaged je. Lmbt drpda prgnancy sblm2 ni tp alhamdulillah... Sy solat duduk je sjk 7bulan sbb mslh tlg belakang, scholiosis. Sy scholiosis sjk 2007 lg.

29w baby still masih boleh berpusing lagi. Kalau atas 36w masih kepala belom kat bawah, baru doc akan decide utk pusingkan baby. Doc akan scan dulu tgok kedudukan baby. Banyakkan bersujud lama lama, dan pujuk2 laa baby ye.

Xpe ada mse lagi bby musing... Sy hrtu 28w pon kpla kat ats lg... Repeat scan 32w t.... Klu xturun gak t refer pakar.... Kakak sy ank die ng 37w baru turun ke bwh dh dpt tca tok op last2 xjd.... Sbb kpl bby kat bwh dah....

jgn rsau sis..masih ada msa bby brpusing 😊bykkn sujud lama² pn tkpa dan pujuk bby .. nnti 36w akn scan utk tgk kdudukn bby..jika msih di atas ,akn refer hspital..

sama mcm sy...sampai czer pun still kepala atas sbb sy rahim sempit 😊 bentuk ❤️ shape terbalik...tp alhamdullillah selamat

3y ago

oo mcm tu ..xpela janji bby sihat ibu sihat lps kluar. dah brsyukur sgt alhamdulillah .

sy baby dah dekat bawah kepalanya, tapi staff nurse cakap possible jew baby untuk pusing semula ke atas.. tp bnykkan sujud..

sy 34w baru turun..so jgan risau dia akan pusing lagi..boleh bt sujut mcm kita solat tu..banyakkan berdoa..

saya macam itu juga.. jangan risau nanti dalam 31 atau 32 baby akan pusing ke bawah..