sembelit semasa pantang

Ape nak buat klu susah nk buang air besar masa pantang?

12 Balas

Banyakkan makan buah2an seperti betik, pisang, tembikai dan buah oren, boleh google tgk mknan apa yg boleh diambil utk elak sembelit.

4y ago

Kalau saya terpulang pada masing2 ada org suka berpantang ikut cara ibu2 kita dulu. Tapi saya ikut doc sbb kita tgk apa yg baik, sbb buah ada natural vitamin. Kita bkn nak ambil byk sis cukup utk keperluan sesuai mengikut permakanan lengkap. Bykkan protein kurangkan kaborbidrat.