sembelit semasa pantang

Ape nak buat klu susah nk buang air besar masa pantang?

12 Balas

Sy gune yg ni ritu sis ms berpantang..lm2 dia akn ok senang nk membuang 😅✌enema nmnye.. tuk dewasa dosnye 20ml blh bli n cri dkt farmasi..cara gune insert dkt tmpt mmbuang press air tu smpai abis..lepas few second akn mmbuang dgn jayanya tanpa rs sakit dan xprlu meneran 😅✌mg d pmudahkn segalanya..aamiin

4y ago

Family sy pon ada ambil ubat ini.. Tp jgn picit lebih.. Atau kerap gune.. Boleh luke dalam tuh.. 😊

Saya beli ubat kat farmasi.. 2 jenis sy beli. Untuk lembut najis.(syrup) N ubat sembelit untuk rangsang bgi kita mmbuang cm bg senak tu.. (pil kecik ja)

sy bersalin 5 org dh...sblm bersalin beli siap2 ubat dekat farmasi...ubat lembutkan najis... alhamdulillah... elok je buang ... nm ubat x ingat...sebab abh yg belikan

Banyakkan makan buah2an seperti betik, pisang, tembikai dan buah oren, boleh google tgk mknan apa yg boleh diambil utk elak sembelit.

4y ago

Kalau saya terpulang pada masing2 ada org suka berpantang ikut cara ibu2 kita dulu. Tapi saya ikut doc sbb kita tgk apa yg baik, sbb buah ada natural vitamin. Kita bkn nak ambil byk sis cukup utk keperluan sesuai mengikut permakanan lengkap. Bykkan protein kurangkan kaborbidrat.

Bli je kat farmasi tu.. Ubt lactul.. Mnum sesudu ikut dos dia.. Tu je yg berkesan.. Buah2 smua lmbt

Makan nona roguy phytonatal sis.. Sgt bgus untk smbelit.. Berak pn lancar je.. Xpyh teran..

Saya beli ubat ni kat farmasi. Alhamdulillah lancar je buang air besar.

Makan makanan yang seimbang, buah-buahan dan minum air yang banyak.

Sis makan prune jenama sunsweet , sgt membantu utk sembelit

Banyakkan makan buah pisang minum air kosong