mood swing

Apaperasaan korang baby baru nak masuk 5 bulan,tau2 ada isi lagi?

31 Balas

I pernah rasa mcm ni. Tp gap dgn anak kedua jauh. 7 tahun. Mmg merancang taknak beranak dah. Last year bulan 8 i gi cek up sbb period lewat 4-5 bulan. Period mmg jenis tak regular. Sekali cek kat GH, positive hamil 19w3d.. Masa dekat makmal tu bderai airmata. I dah tak peduli keadaan sekeliling. Masa tu pun g cek up sndri sbb rasa tak selesa kat ari2..xda morning sickness atau apa apa tanda mrngandung pun.. 2 hari i kemurungan. Lepas tu minta petunjuk.. Alhamdulillah. Skrg da 39w. Doakan ye 😚

5y ago

Tak ambil ubat ubatan mauhupun suntikan. Penggunaan kondom pun tidak. Suami yg merancang. (Paham la ye) 😂 dan bila saya kata subur, dia akan cuba elak. Dan juga saya ikut petua org tua. Lepas main g cuci. Masukkan 3 inci jari dan gosok bahagian dalam. ( sorry jijik sikit) tp semua tu ketentuan Allah. Dah nak bagi.. Rancang mcm mna tetap jugak jadi 😂

Bertabah lah sis tu rezeki nama nya... Nk stress sgt pon xblh sbb xelok utk awk n bby... Lagi pon dh de baby kn... Sis xmerancang or mkn ap² pil perancang ke? Maaf tye sbb klau de merangcang tp pregy jgk tu rezeki namanya awk but klau sis xmerancang or just rancang sndr je tu silap sndr la namanya So terima aja takdirnya

Anak 1st umur 1 tahun 3 bulan sy pregnant yg 2nd... Perasaan masa tu xtau nak gembira ke nak sedih.. Sbb serius masa tu x sedia lagi nak ada baby baru.. Dok fikir kesian anak 1st nti kurang kasih syg.. Tp bila da lps beranak, Alhamdulillah... Sy happy tengok anak2 sy... Yang si abang pun syg dekat adik'y.. Aturan Allah tu indah..

Pd pendapat sy lah... Kalau x yakin or x pandai nk merancang sendiri better amik perancang yg kk sedia kn tu... Sbb bila merancang sendiri possibility utk pregnant tu tggi... Klau ragu2 nak rancang sndri, bleh amik perancang kt klinik... Tapi klau dh amik perancang pun still pregnant jugak, itu rezeki lah tu

Perasaan takut ,mula la teringat blek detik2 bersalin anak yg sblm ni.. Hehehe . Rezeki kan ,lg pon silap sendiri xnak ambil perangcang.. sbb kes awak sebijik mcm saya.. saya ank baru 4bulan dah mengandung semula.. sekarng alhamdulillah dah masuk 22weeks.. semoga sis dipermudahkan semuanya..🤗

Mula² mmg buat mood swing juga.. Pengalaman sama, ank baru 6bulan tahu bakal dpt adik lg.. Tp perancangan Allah tu indah.. Dr kecil semua ingat mereka kembar.. Baju semua sama jer.. Skrg sorang da form5, sorang da form4.. Membesar sama sekaligus.. Indah sbnrnya sis 😉

Sy dpt thu mgdung lg mse ank kedua 1 tahun 3bulan...dh la branak czer,mse dpt thu hnya tuhan je yg tahu prasaan takut nk hadap smua tu mcm mn,now sy dh slmat mlahirkan dan czer jgk..best jgk bgun tgh mlm dua skali gus bt susu🤗,mbesar pn sama2

Sama lah.... Ank2 sy jrak setahun sorg.....now bru 32..ank da 6org..kini g mna2..org ingt ank2 tu adek2 sy..😂😂😂...tolak mcm mba pon..rncg cmna oon..jika rezeki tu allah dh tulis,mmg itu rezeki kita..mmg xbole nk tolak jgk ...

5y ago

Trima kseh

Sy pun prnah mcm tu,Ank no 2 bru 4bln dah ade adik lg...Mula2 risau juga tp suami kata dah rezeki,nak buat mcm mna lg..Alhamdulillah skrg ank smua mbesar dgn baik,and slepas ank no 3 tu dah umur 5thun bru dpt adk lg..😍

Terima dgn hati terbuka. Sy dulu pun sama dgn sis. Skrg ni anak dh 10 & 9 tahun. Seronok tgk masing2 dh besar dan membantu sy. Skrg ni pregnant anak ke 3 pula setelah 9 tahun. Rezeki kan.. Alhamdulillah.